Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Druga HBL Istra - Primorje

Boćare porečkih Špadića, lidere Druge HBL Istra - Primorje, dva kola prije kraja prvenstva još jedna pobjeda dijeli od osvajanja naslova prvaka.

Porečani su se naime s domaćom pobjedom u 16. kolu 17:7 nad Lovranom odlijepili na četiri boda prednosti pred jedinim preostalim konkurentom za titulu, Podhumom, koji je izgubio na gostovanju u Raši 13:11. Stoga Špadićani i matematički osvajanje prvog mjesta mogu osigurati u sljedećem kolu ukoliko u istarskom derbiju na gostovanju pobjede Ročko Polje. Lider do naslova može i s remijem, čak i s porazom podno Ćićarije ovisno o rezultatu susreta Lindar - Podhum.

A upravo su se Lindarci u ovom kolu riješili svih briga oko ostanka pobjedom u Crikvenici nad fenjerašem Gornjim krajem Ladvićem 16:8 i tako dva kola prije kraja stekli sedam bodova prednosti pred Kastvom koji je kod kuće s Ročkim Poljem odigrao neodlučeno (12:12) pa će zajedno sa Crikveničanima preseliti u niži rang. Goste iz Lindara je u Crikvenici do pobjede predvodio Marko Jedrejčić koji je sudjelovao u osvajanju šest poena, Andrija Zidarić, Sebastijan Gržić, Mateo Stihović, Ivan i Martin Štihović dodali su po četiri poena.

Mateo Stihović, Lindar
Mateo Stihović, Lindar

 

Lindar je osiguranjem ostanka "domino efektom" obradovao još tri kluba u IBL, Valturu koja je iz Prve B IBL stekla pravo prelaska u Prvu A IBL, Slogu iz Sv. Martina kraj Buzeta koja je osigurala ostanak u Prvoj B IBL i Sveti Lovreč mlade koji su osigurali ostanak u Drugoj IBL sjever.

 

Natrag