Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Druga HBL Istra - Primorje

Boćari porečkih Špadića pobjedom u istarskom derbiju na gostovanju u Ročkom Polju 16:8 osvojili su naslov prvaka u Drugoj HBL Istra - Primorje i postali novi članovi Prve HBL sjever.

Porečani su na gostovanju podno Ćićarije poveli 5:3 da bi, osvojivši šest od mogućih osam poena u tehničkim disciplinama, uoči završnice povećali svoju prednost na 11:5, te su u završnici sa novih pet poena samo potvrdili svoju kvalitetu. Steven Benolić je u redovima pobjednika sudjelovao u osvajanju čak osam poena, Igor Vretenar i Roberto Jurman dodali su po pet poena. U domaćim redovima je Goran Hlaj osvojio četiri poean.

Steven Benolić i Ivan Poropat, Špadići Poreč
Steven Benolić i Ivan Poropat, Špadići Poreč

 

Jedini preostali teorijski konkurent Špadićima za titulu Podhum je u ovom kolu remizirao na gostovanju kod Lindara (12:12) no ni s eventualnom pobjedom ne bi uspio spriješiti Porečane u osvajanju naslova. Raša je izgubila na gostovanju kod čavjanskog Krenovca 17:7 i tako ostavila otvoreno pitanje trećeg mjesta.

U posljednjem kolu susret Špadića i vinodolskog Zagora u Poreču proteći će u slavljeničkom ozračju, Raša će u istarskom derbiju kod kuće tražiti pobjedu nad Lindarom s kojom bi potvrdila odlično treće mjesto dok će Lindarci istovremeno tražiti pobjedu s kojom bi na prvenstvenoj ljestvici mogli preskočiti Ročko Polje. No, s obzirom na to da Ročko Polje gostuje u Crikvenici kod fenjeraša Gornjeg kraja Ladvića teško je za očekivati da će Lindar na koncu biti bolje plasiran.

Natrag