Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završena Druga HBL Istra - Primorje

Pobjedom u posljednjem, 18. kolu na domaćem terenu nad vinodolskim Zagonom 16:8 boćari porečkih Špadića na trijunfalan način okončali su svoju izvrsnu, povjesnu sezonu u kojoj su još kolo prije kraja prvenstva osigurali osvajanje naslova prvaka u Drugoj HBL Istra - Primorje.

 

Nakon što su prošle sezone osvojili titulu prvaka u najelitnijem razredu istarskog ligaškog boćanja, 1. A IBL, Porečani su svoj niz osvajanja trofeja nastavili već u prvom sezoni natjecanja u državnom rangu presjekavši kao prvi ciljnju vrpcu u na državnom drugoligaškom zapadu.

Momčad s kojom su Špadićani ušli u sezonu po kvaliteti je jamčila borbu za sam vrh, no pred klubom sa zapadne obale Istre bila je vrlo izazovna sezona, s nizom teških prepreka i izuzetno zahtjevnih, kvalitetnih suparnika i susreta većinu kojih su, čak njih 14 šampioni uglavnom suvereno pobjedama riješili u svoju korist. Završni pobjednički zalet porečki su boćari započeli 11. svibnja u 11. kolu te su do kraja prvenstva nanizali osam pobjeda.

Na koncu su Špadići sa 43 osvojena boda osvojili čak osam bodova više od do pred samu završnicu sezone glavnog konkurenta za naslov Podhuma.

Porečani će se tako od sljedeće sezone natjecati u drugom razredu hrvatskog boćanja, Prvoj HBL sjever u kojoj će uz Funtanu i Umag braniti boje istarskog boćanja.

Naslov prvaka u Drugoj HBL Istra - Primorje za Špadiće su osvojili: Roberto Jurman, Ivan Poropat, Igor i Siniša Vretenar, Steven Benolić, Dražen i Dino Legović, Roberto Iskra, Milan Valenta, Edo Belac, Renco Brajković, Ivan Bernobić, Dalibor Čitar, Serđo Labinac, Anton Cinkopan. Voditelj: Vladimir Čuš. Predsjednik: Toni Čuš.

Natrag