Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

25. Boće Open Klana

Mladi istarski boćari Martin Štihović (Lindar/Pazin) i Filip Popović (Montižana/Istra Poreč) stigli su do polufinala juniorskog turnira 25. Boće Open Klana, međunarodnog boćarskog turnira u parovima, čiji je seniorski dio jedan od najvećih i najkvalitetnijih turnira u Hrvatskoj i zemljama okruženja, koji se tradicionalno odigrava u Klani nadomak Rijeke, a kojeg su vrijedni entuzijasti iz BK Sv. Rok ove godine ponovno pokrenuli nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

 

U konkurenciji 12 juniorskih parova iz Hrvatske i Slovenije Štihović i Popović su polufinale izgubili od svojih juniorskih reprezentaivnih kolega Filipa Klarića (Sveti Jakov, Jadranovo) i Žarka Jerčinovića (Drivenik, Općina Vinodolska).

 

Slovenci Davor Janžič i Dejan Tonejc slavili su u konkurenciji seniora, a njihove sunarodnjakinje Tadeja Petrič i Ana Pevec u konkurenciji boćarica.

 

Od istarskih boćarica i boćara u ženskoj konkurenciji nitko se iz natjecanja po skupinama nije uspio plasirati u polufinale, dok se u muškoj konkurenciji nitko nije uspio plasirati u četvrtfinale.

Natrag